Links

Er zijn vele links te vermelden. We hebben een selectie gemaakt in de websites die wij relevant vinden als ouders met een ‘zorgintensief kind’.

Informatie                                                                                

www.bosk.nl

Vereniging van mensen met een lichamelijke beperking. Als ouder kan je goed terecht bij BOSK. BOSK geeft veel informatie over aandoeningen als cerebrale parese (halfzijdige verlamming), MCG kinderen (meervoudig complex gehandicapt).

Op de website van BOSK staan ook een reeks interessante links vermeld. Echt de moeite waard om eens rustig door heen te kijken.

Er is er een marktplaats voor tweedehands hulpmiddelen voor met name kinderen/jongeren.

Op het kindergedeelte van de site staan blogs van andere kinderen en hun familie met een beperking.

BOSK heeft in 2010 een waardevol ouderhandboek uitgebracht voor MCG kinderen (meervoudig complex gehandicapt) www.ouderhandboekmcg.bosk.nl

www.sturge-weber.com

De Amerikaanse vereniging voor Sturge en Weber. Grote vereniging omdat er veel leden zijn. De verenging heeft veel bruikbare informatie en toegang tot een forum. Als Engels geen probleem is raden we je echt aan lid te worden.

www.nswv.nl

De Nederlandse vereniging voor mensen met het Sturge en Weber Syndrome of alleen een wijnvlek.

www.horison.nl

De website van stichting Horison met meer informatie over het Contact gericht Spelen en Leren. De basis voor een thuisprogramma.

www.sos-mies.nl

Forum voor ouders met een kind met onder andere moeilijk instelbare epilepsie.

www. epilepsievereniging.nl

Vereniging voor mensen met epilepsie

www.epilepsiefonds.nl

Het epilepsiefonds heeft een magazine met allerlei onderwerpen rondom epilepsie waaronder recent onderzoek en nieuwe behandelmogelijkheden.

Behandeling                                                                              

www.ergoactief.nl

Friese praktijk voor ergotherapie. De therapeuten zijn geschoold in Contact gericht Spelen en Leren van de Stichting Horison. Tevens hebben zij veel kennis in huis van sensorische intergratie. We zijn erg te spreken over deze praktijk omdat ze op maat en naar de vraag werken. 

www.stichting-sabinik.nl

Paardrijden voor mensen met een beperking. Je kan terecht voor huifbedrijden, backriding(met zijn tweeën op een paard), aangepaste lessen. In de manege is een tillift aanwezig. Het is een gezellige en ongedwongen manege waar ook het plezier bovenaan staat. Joke Faber is de eigenaar van de manege waar de stichting onderdeel van is. Paarden die gebruikt worden zijn speciaal getraind voor mensen met een beperking en kunnen heel wat hebben. Er worden overwegend veel Friese Paarden gebruikt maar ook pony’s.  We merken bij Tycho motorische en psychische verbeteringen door het paardrijden.

Stichting SaBinIk moet het ook hebben van vrijwilligers en particuliere steun.

www.hermakooke.nl

Hulpverleningspraktijk ‘De verbinding’ in Heerenveen is een zelfstandige hulpverleningspraktijk voor relatietherapie. Herma Kooke is de eigenaar. Zij biedt professionele hulp bij relatieproblemen op een directe, veilige en effectieve manier. De gesprekken zijn afgestemd op de persoon en situatie, fris, verhelderend en kortdurend. Als er veel op je bordje ligt kan een tijdelijke ondersteuning voor je relatie erg fijn zijn. Veel van haar cliënten zeggen na een eerste gesprek  ‘Ik heb er een goed gevoel over, had ik het maar eerder gedaan.

www.praktischefilosofie.nl

Een warme gemoedelijke school voor praktische Filosofie in Leeuwarden. Het deelnemen aan lessen van deze school dragen bij om meer bij Jezelf te komen. Ze werken met een doelgerichte methode om op een spirituele manier met beide benen op de grond te staan: een inspirerende zoektocht naar inzicht en zelfkennis. Onder de loep nemen hoe je in het leven staat levert een grote bijdrage aan het beter omgaan met tegenslagen. De school biedt ook begeleiding bij meditatie.

Communicatie                                                                       

www.rdgkompagne.nl

RDG kompagne is de grootste leverancier in Nederland op het gebied van communicatiehulpmiddelen, zoals aangepaste bediening, omgevingsbediening, planningshulpmiddelen en oogbestuurdecomputers. 

www.logo-apps.nl

Een informatieve site over welke APPS je kan inzetten bij mensen met een beperking in de communicatie. 

Pictorgrammen. We hebben een site gevonden waar je gratis een mooie pictogrammen bibliotheek kan downloaden van 10.000 plaatjes, zwart/wit en kleur. Heb je interesse in de link mails ons via het contactformulier dan sturen we het naar je toe.

Overig                                                                                      

www.chiel-thomas.nl

De Chiel-Thomas stichting is opgericht door twee moeders van twee bijzondere kinderen. Zij willen ondersteuning bieden aan alle minderjarigen die (meervoudige) beperkingen hebben en hun ouders / begeleiders. Wij vinden de leuke activiteiten die zij organiseren voor ouders en kinderen top!

www.stichtingslak.nl

Via deze ouders zijn we aan de methode van contact gericht spelen en leren gekomen. Enthousiaste en ondernemende ouders die hun zoon met autisme verder helpen.

www.educratief.nl

Marijke heeft een leuke webshop Educratief. Bij haar kan je terecht voor educatieve en therapeutische producten die gericht zijn op kinderen met een autistische (of aanverwante) stoornis en ontwikkelingsstoornissen. Speciaal ontwikkeld speelgoed, spellen en hulpmiddelen uit de hele wereld zoals de Time Timeremotiekaarten en het systeem PECS

 

www.semmie.net

Website met een uitgebreid mooi assortiment aan (voor)leesboeken en educatiemateriaal voor kinderen met een beperking.

www.findystoys.nl

Leuke site met allerlei aangepast speelgoed wat te gebruiken is in het thuisprogramma.

www.nationalehulpgids.nl

Op deze site kan je vacatures plaatsen voor zorgverleners/spelers in te huren via PGB. Voor ons nu toe zeer betrouwbare en makkelijke site

www.pgb.nl

De website van de belangenvereniging Per Saldo. Zij komen op voor de belangen van mensen met een PGB en geven informatie en cursussen op het gebied van PGB. 

www.youtube.nl

Bron van allerlei filmpjes, bijvoorbeeld van het gebruik van een oogbestuurde computer. Tycho gebruikt de Tobii C12 met communicator software.

www.lexensing.nl

Erg leuke Gezinsfotograaf. 

Geef een reactie