Boeken

 

Verbroken Stilte

 

‘Verbroken stilte’, Barry Neil Kaufman. ISBN 90-269-6896-5 

Verbroken stilte is een indrukwekkend verslag van de geslaagde poging van twee ouders om contact te krijgen met hun ‘onbereikbare’ kind.

 

 

 

 

de-tao-te-king-voor-ouders

 

‘De Tao te King voor ouders’ William Martin ISBN 90-230-104-77

Het heilige boek van de taoisten ‘de tao te king’ is na de bijbel een van de meest verspreide boeken ter wereld. De schrijver neemt de Tao te King als uitgangspunt om te schrijven over hedendaagse ouderschap. Er staan verassende en inspirerende adviezen en tips in. Het heeft ons meer rust gegeven in ons ouderschap. Door de teksten word je weer even bewust van je rol als ouder. 

 

 

De kracht van het nu

 

‘De kracht van het NU’, Eckhart Tolle

Geen woorden voor…. erg mooi boek om je te helpen bij je persoonlijke ontwikkeling en hoe je in het leven kan staan.

 

 

 

 

leren laveren

 

‘Leren laveren’ Marijke Kars ISBN 903522779-4

Een studieboek geschreven voor verpleegkundigen. Het boek gaat over het begeleiden van ouders met chronische ziekte. Voor ons een steunend boek omdat het omschrijft  waar je als ouders doorheen kan gaan.

 

 

 

 

sturge weber syndrom

 

‘Sturge weber syndrome’ Karen Fisher Ball ISBN 0-9670484-1-9

De complete gids voor familie en mensen met het syndroom van Sturge-Weber. We hebben dit boek mogen ontvangen van de Amerikaanse Sturge- Weber vereniging (www.sturge-weber.com).

 

 

 

Uit de pas

 

‘Uit de pas’, Carol Stock Kranowitz, ISBN 978-90-5712-207-1

Een boek over het omgaan met sensorische integratiestoornis bij kinderen. Het centraal zenuwstelsel verwerkt de boodschappen van de zintuigen niet goed. Kinderen die een dergelijke stoornis hebben staan vaak bekend als kieskeurig, overgevoelig, stuntelig, onvoorspelbaar en onoplettend. Het uitgangspunt van het boek is niet een kwestie van niet willen maar niet kunnen!

 

 

 

What-You-Can-Do-Right-Now-to-Help-Your-Child-with-Autism-Levy-Jonathan-9781402209185

 

‘What you can do right now to help your child with autism’ Jonathan Levy ISBN: 978-1-4022-0918-5

Prachtig boek als je engels kan lezen waarin de kernprincipes van het contact gericht spelen en leren staan. Het geeft je de regie weer terug in eigen handen!

 

 

 

Maakbare brein

 

‘Het maakbare brein’ Margriet Sitskoorn ISBN 90-351-3036-7

Inspirerend boek over de flexibiliteit van ons brein. Onze hersenen zijn in staat tot reorganisatie en zelfvernieuwing. We kunnen onszelf op allerlei fronten blijven ontwikkelen. Dit boek heeft ons geloof in Tycho gestimuleerd.

 

 

 

neuropsychologie-van-neurologische-aandoeningen-in-de-kindertijd---f.g.i.-jennekens[0]

 

Neuropsychologie van neurologische aandoeningen in de kindertijd’ Aag Jennekens-Schinkel ISBN 978-90-5352-507-4

Dit is een Nederlandstalig boek over de neuropsychologische gevolgen van hersenaandoeningen die voorkomen bij kinderen en jeugdigen. “Gewone” en een beperkt aantal zeldzame ziekten worden op toegankelijke en gedetailleerde wijze beschreven. In dit boek staat een hoofdstuk geschreven over het SturgeWeber syndrome. 

 

voet in de jungle

 

‘Voet in de jungle’ Elise Sanders en Inge van der Wijden ISBN 90-5574-134-5

Een repertoire aan direct bruikbare en toepasbare activiteiten voor mensen en kinderen met een beperking. Je voelt je geïnspireerd!

 

 

 

 

 

thomashuis

 

‘Thomashuis’ Hans van Putten ISBN 9789049101168

Hans van Putten beschrijft het proces van ontstaan van de Thomashuizen. Vernoemt naar zijn zoon Thomas. Wij dragen het Thomashuis een warm hart toe omdat wij het een mooi en kleinschalig woonconcept vinden. Thomashuizen dragen uit daadwerkelijk vraaggericht te werken. 

 

 

 

de vraag van eendDe vraag van eend, Leen van den Berg, ISBN: 9058383970

Waar ga je heen als je dood bent? Dat is de vraag van een eend. Het is een belangrijke vraag, want eend heeft onlangs haar kuiken verloren en haar verdriet is groot en eindeloos. Iedereen die ze ontmoet heeft zijn eigen antwoord op de vraag die haar bezighoudt. Mooi prentenboek om met je kind over het onderwerp in gesprek te gaan. 

 

 

 

One thought on “Boeken
  1. Mijn “bijbels” in het omgaan met Chiel (klassiek autisme) zijn Geef me de Vijf en Auti-Communicatie. Niet alleen voor kinderen met autisme maar eigenlijk voor de meeste kinderen.

Geef een reactie