Hulpmiddelen

Vanwege de motorische beperkingen van een zorgintensief kind zijn vaak veel hulpmiddelen nodig.

‘Bij veel nieuwe hulpmiddelen hebben we moeten slikken vooral in het begin, het maakte voor ons steeds duidelijker hoe de toekomst eruit zou komen te zien.’

  • Laat je voorlichten bijvoorbeeld door de ergotherapeut over de verschillende mogelijkheden wat betreft hulpmiddelen, ook hier geldt ‘Wat je niet weet kan je niet naar vragen!’ 
  • De monteurs van hulpmiddelencentra zijn met name technisch geschoold dat heeft wel eens voor ongemakkelijke situaties gezorgd vanwege weinig inlevingsvermogen. (zeker niet bij alle).
  • Ga er niet vanuit dat een hulpmiddelencentrum veel ervaring heeft met kinderen zoals jouw kind.
  • Wees creatief. De BOSK heeft een leuke brochure genaamd ‘Williewortel tips’. Hierin staan creatieve ideeën van ouders voor ouders. Je kan hem bestellen via de site.
  • Loop ook eens door een bouwmarkt op zoek naar materialen die je op ideeën zouden kunnen brengen.

Toen onze dochter werd geboren konden we niet alleen met beide kinderen op pad. Er was geen hulpmiddel voor. We hebben zelf een oplossing bedacht. Een bestaand stoeltje die we samen met een goede  vriend in een constructie onder de rolstoel hebben verwerkt. Onze dochter is nu twee en zij past er nog steeds in. We kunnen op een fatsoenlijke manier de deur uit.’(dit stoeltje ontwikkelen we nu met een hulpmiddelencentrum, zie binnenkort onder nieuws)

 

 

Geef een reactie